BANK MOLIYAVIY BARQARORLIGINING MAZMUNI VA UNING NAZARIY JIHATLARI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich; Anvarova Dildora Dolimbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bank moliyaviy barqarorligi tushunchasining mazmuni va uning nazariy asoslari batafsil holatda tahlil qilinadi. Bank tizimining barqaror faoliyat yuritishi moliya bozorining ishonchliligi va iqtisodiyotning uzluksiz rivojlanishi uchun muhim omil ekanligi asoslab beriladi. Maqolada bank moliyaviy barqarorligining asosiy ko‘rsatkichlari, unga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar hamda bank faoliyatini barqarorlashtirishga xizmat qiluvchi nazariy yondashuvlar yoritiladi.