ABDURAUF FITRATNING ABULFAYZXON FOJIASINI O‘RGANISHDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Gulnozaxon Xolmatova Izzataliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jadid adabiyotining yirik namoyandasi Abdurauf Fitrat tomonidan yaratilgan “Abulfayzxon” fojiasini o‘rganishda muammoli ta’lim texnologiyasidan foydalanish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tarixiy shaxs va davr talqini, dramatik konfliktlar, ijtimoiy-siyosiy g‘oyalar muammoli vaziyatlar asosida o‘quvchilarga yetkazish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Muammoli ta’lim texnologiyasi orqali o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashi, tarixiy-badiiy tafakkuri, matnni tahlil qilish kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada muammoli savollar, vaziyatli topshiriqlar va bahs- munozara asosidagi yondashuvlar misollar bilan asoslanadi.