KASB TANLASH JARAYONIDA SHAXSIY QIZIQISH VA QOBILIYATNING AHAMIYATI - Sodiqova Shahnoza Muzaffarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasb tanlash jarayonida shaxsiy qiziqish va qobiliyatning o‘rni hamda ahamiyati yoritib berilgan. Kasb tanlashda o‘quvchilarning individual psixologik xususiyatlarini inobatga olish, ularning qiziqish doirasi va qobiliyatlariga mos kasbni tanlash orqali kasbiy muvaffaqiyatga erishish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, kasbga yo‘naltirish jarayonida maktab psixologi, pedagoglar va ota- onalar hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan. Maqola ta’lim muassasalari mutaxassislari va psixologlar uchun amaliy ahamiyatga ega.