GAZ VA SUV RESURSLARIDAN OQILONA FOYDALANISHDA NAZORATNING OʻRNI - Askarova Maftuna Saloxiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gaz va suv resurslaridan oqilona foydalanishda nazorat tizimining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Energetik va suv resurslarining cheklanganligi, ularning iqtisodiy, ekologik hamda ijtimoiy ahamiyati nazorat mexanizmlarini takomillashtirishni taqozo etadi. Tadqiqotda resurslardan foydalanish ustidan davlat va xo‘jalik darajasidagi nazorat shakllari, zamonaviy monitoring texnologiyalari hamda ularning samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, nazoratning resurs tejamkorlikni ta’minlashdagi roli va istiqboldagi takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rsatib berilgan.