BIOLOGIYA DARSLARIDA STEAM YONDASHUV ASOSIDA O‘QUVCHILARNING TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Allaberdiyeva Guljahon Olimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) yondashuvining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. STEAM texnologiyasi asosida tashkil etilgan darslar orqali o‘quvchilarda ilmiy-tadqiqotchilik ko‘nikmalarini shakllantirish, ularning mustaqil fikrlash, muammo yechish, tajriba o‘tkazish va natijalarni tahlil qilish kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida biologiya fanida STEAM yondashuvini qo‘llashning metodik jihatlari, amaliy tajribalar va ularning samaradorligi asoslab beriladi. Olingan natijalar STEAM asosida o‘qitish o‘quvchilarning fanga bo‘lgan qiziqishini oshirishi va ularning tadqiqotchilik faoliyatini faollashtirishini ko‘rsatadi.