MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA MUAMMOLI TA’LIM VA LOYIHAVIY YONDASHUVDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Toshmatova Matluba Ergashboy qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika fanini o‘qitishda muammoli ta’lim va loyihaviy yondashuvlardan foydalanishning pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu yondashuvlarning o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil qaror qabul qilish, ijodiy va tanqidiy tafakkurni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Muammoli vaziyatlar va loyihaviy topshiriqlar asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilar bilim sifatiga, fanlarga qiziqishiga va amaliy kompetensiyalariga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada ta’lim jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan.