BOLALARDAGI XAVOTIRLANISH DARAJASINI ANIQLASH HAMDA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Kadirova Xusnora Rahimjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada bolalarda xavotirlanish holatining psixologik mohiyati, uning kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish shakllari hamda xavotirlanish darajasini aniqlashning asosiy psixodiagnostik usullari yoritilgan. Shuningdek, bolalarda xavotirlanishni kamaytirish va bartaraf etishga qaratilgan psixoprofilaktik va psixokorreksion yondashuvlar, ota-ona, pedagog hamda maktab psixologining hamkorlikdagi faoliyatining ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada bolalar ruhiy salomatligini saqlash va ularning ijtimoiy-emosional moslashuvini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.