SUN’IY INTELLEKTNING TA’LIM TIZIMIDA QO‘LLANILISHI - Imomova Mohichehra (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalarining qo‘llanilishi, ularning imkoniyatlari, duch keltiradigan muammolari va kelajakdagi istiqbollari tahlil etiladi. Ta’limni shaxsiylashtirish, samaradorlikni oshirish va ma’suliyatli ma’lumotlar bilan ta’minlash kabi afzalliklar bilan birga, texnologik tengsizlik, ma’lumotlar himoyasi va algoritmik tarafkashlik kabi qiyinchiliklar ham yoritiladi. Xulosa qilib, sun’iy intellekt ta’limni qayta shakllantirishning kuchli vositasi bo‘lib, uning muvaffaqiyatli joriy etilishi qat’iy etik qoidalar, adolatli resurs taqsimoti va o‘qituvchilarning doimiy rivojlanishiga bog‘liqligi ta’kidlanadi.