O’SMIRLIK DAVRIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Sultonova Kamolaxon Orzuxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada o‘smirlik davriga xos bo‘lgan psixologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda ushbu muammolarni bartaraf etishda qo‘llaniladigan psixologik yondashuvlar yoritilgan. O‘smirlik davrida shaxsning jismoniy, emotsional va ijtimoiy rivojlanishida yuzaga keladigan o‘zgarishlar o‘smir ruhiyatiga kuchli ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Shuningdek, psixolog, ota-ona va pedagoglarning hamkorlikdagi yondashuvi muammolarni oldini olish va o‘smirning sog‘lom shaxs sifatida shakllanishidagi ahamiyati asoslab beriladi.