KO‘ZDAGI REFRAKSION KASALLIKLAR DIAGNOSTIKASI - Yòldoshboyev Abdurayimjon Ilxomjon òģli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ko‘zning refraksion kasalliklari va ularni aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy diagnostik usullar har tomonlama tahlil qilinadi. Refraksion kasalliklar inson ko‘rish tizimi faoliyatining buzilishi bilan bog‘liq bo‘lib, bugungi kunda dunyo aholisining katta qismida uchramoqda. Tadqiqotda miopiya, gipermetropiya va astigmatizm kabi asosiy refraksion kasalliklarning patogenezi, klinik belgilari hamda tashxis qo‘yish usullari ilmiy adabiyotlar asosida yoritib berildi. Shuningdek, diagnostik jarayonda zamonaviy oftalmologik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari refraksion kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.