MAKTAB ONA TILI TA’LIMIDA TIL VA NUTQ MUNOSABATINI O‘RGATISH MASALALARI - Dilnoza Aliboyeva Maxammadaminovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab ona tili ta’limida til va nutq tushunchalarining o‘zaro munosabati, ularni o‘qitishning ilmiy-nazariy asoslari hamda amaliy-metodik yo‘llari tahlil qilinadi. Tilni tizim sifatida, nutqni esa kommunikativ faoliyat mahsuli sifatida o‘rgatish masalalari yoritilib, o‘quvchilarda nutqiy kompetensiyani shakllantirishda til birliklarining funksional imkoniyatlaridan foydalanish zarurati asoslab beriladi. Shuningdek, til va nutq integratsiyasiga asoslangan ta’lim yondashuvining afzalliklari ochib beriladi.