QO‘LYOZMA MEROSNI MUHOFAZA QILISHDA TURKIYANING ILG‘OR LABORATORIYA TAJRIBALARI - Xaytmetov Dilshodjon Turayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola TIKA tashkiloti tomonidan Turkiyada o‘tkazilgan “Qo‘lyozmalarni muhofaza qilish va ta’mirlash” mavzusidagi seminar natijalarini tahlil qiladi. Maqolada Turkiyaning ilg‘or laboratoriya tajribalari, qo‘lyozmalarni saqlash va restavratsiya qilishda qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar, shuningdek, ushbu tajribani O‘zbekiston amaliyotiga integratsiya qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Olingan bilim va tajribalar mahalliy qo‘lyozma fondlarini zamonaviy talablarga mos ravishda muhofaza qilish va kelgusi avlodga yetkazishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.