BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA GEOMETRIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHDA NOSTANDART MASALALARNING DIDAKTIK AHAMIYATI - No‘monjonova Nuriya Nizomiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida geometrik tasavvurlarni shakllantirish jarayonida nostandart masalalardan foydalanishning didaktik ahamiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda geometrik tushunchalarni o‘zlashtirishda o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, fazoviy tasavvuri va ijodiy faoliyatini rivojlantirishda nostandart masalalarning o‘rni aniqlangan. Tajriba-sinov ishlari natijalari asosida nostandart masalalar orqali ta’lim samaradorligini oshirish mumkinligi isbotlangan.