ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR SHAROITIDA QO‘G‘IRCHOQ TEATR AKTYORLIGINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Madaminov Otabek (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalar sharoitida qo‘g‘irchoq teatrida aktyorlikning rivojlanish tendensiyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar, interaktiv vositalar va multimedia elementlarining qo‘g‘irchoq teatrida sahnaviy ijroni boyitishdagi roli o‘rganiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar aktyorning ijodiy imkoniyatlarini kengaytirib, sahnadagi obrazlarni yanada ta’sirchan, jonli va interaktiv qilishga xizmat qilishi ko‘rsatib beriladi. Maqolada texnologik yondashuvlar orqali qo‘g‘irchoq teatrining pedagogik, badiiy va estetik salohiyatini oshirish imkoniyatlari ham tahlil qilinadi.