AXBOROTLARNI HIMOYALASH METODOLOGIYASI - Hayitov Suhrob Abdurahmanovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada axborotlarni himoyalash metodologiyasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Axborot xavfsizligini ta’minlash jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy yondashuvlar, xavf-xatarlarni aniqlash va baholash usullari hamda himoya choralarini loyihalash tamoyillari tahlil qilingan. Tadqiqotda axborot resurslarining maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini saqlashga qaratilgan metodologik asoslar tizimli ravishda ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, tashkiliy, texnik va dasturiy himoya usullarining o‘zaro uyg‘unligi axborot xavfsizligini ta’minlashda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Maqola natijalari axborot tizimlarini loyihalash, ekspluatatsiya qilish va xavfsizlik siyosatini ishlab chiqishda amaliy ahamiyat kasb etadi.