MUSBAT HADLI UCH KARRALI SONLI QATORNING YAQINLASHISHI VA UNING ISSIQLIK TARQATISH TENGLAMASI UCHUN QO‘YILGAN ARALASH MASALAGA TADBIQI - Mahbuba Vaisova Raxmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Sonli qatorlar va ularning konvergentsiyasi matematik tahlilning muhim nuqtalaridan biri boʻlib, matematikada, ayniqsa, fizikada duch kelinadigan koʻplab muammolarning yechimida asosiy vositalardan hisoblanadi. Musbat hadli qatorlarning xususiyatlarini chuqur oʻrganish va ular asosida tuzilgan sonli qatorlarning konvergentsiyasini aniqlash koʻplab amaliy masalalarning yechimini aniqlashda muhim ahamiyat kasb etadi.