ENDOGEN AFFEKTIV BUZILISHLARDA SUITSIDAL TENDENSIYALARI BOR BEMORLARNI ERTA TASHXISLASH USULLARI - Jo‘rayev Shohruh Jumanazarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada endogen affektiv buzilishlar (depressiya va bipolyar buzilish) bilan kasallangan bemorlar orasida suitsidal tendensiyalarni erta aniqlash usullari o‘rganildi. Tadqiqot 18 bemor ishtirokida o‘tkazilgan bo‘lib, psixodiagnostik testlar, klinik kuzatuvlar va psixometrik indikatorlar orqali suitsidal xatarni baholash metodlari tahlil qilindi. Natijalar endogen affektiv buzilishlarda suitsidal tendensiyalarni erta tashxislashda individual psixodiagnostik yondashuvlar muhimligini ko‘rsatadi.