ODAMDA KO’Z KASALLIGI: KO’Z YOSHI YO’LLARI KASALLIKLARI,O’TKIR KON’YUNKTIVIT,KERATIT,SKLERA KASALLIGI,TOMIR PARDA KASALLIKLARI,TO’R PARDA KASALLIKLARI. - Akramov Dilmuhammad Dilmurod og’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola ko‘z kasalliklarining dolzarb muammolariga bag‘ishlangan bo‘lib, unda ko‘rish a’zosining anatomik tuzilishi va funksional xususiyatlari bilan bog‘liq holda rivojlanadigan asosiy patologiyalar yoritilgan. Ko‘z yoshi yo‘llari kasalliklari, o‘tkir kon’yunktivit, keratit, sklera, tomirli parda va to‘r parda kasalliklarining etiologiyasi, patogenezi hamda klinik kechishi izchil bayon etilgan. Har bir kasallik turining diagnostik ahamiyatga ega belgilari va zamonaviy tekshiruv usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada ko‘z kasalliklarining asoratlari, ularning ko‘rish qobiliyatiga yetkazadigan zarari hamda profilaktikaning ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Ushbu ilmiy ish tibbiyot talabalari, hamshiralik yo‘nalishi o‘quvchilari va amaliyotdagi tibbiyot xodimlari uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.