MAXSUS PEDAGOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA OʻZLASHTRISH QIYIN BOLGAN FANLARNI OʻRGATISH - Avezov Olmos Ravshanovich; Matyokubova Onaxon Davronbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maxsus pedagogik yondashuvlar asosida o‘zlashtirishi qiyin bo‘lgan fanlarni o‘qitish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda o‘quvchilarning individual psixologik va kognitiv xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini moslashtirish, differensial va inkluziv ta’lim tamoyillaridan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan bolalarda fanlarni samarali o‘zlashtirishni ta’minlovchi innovatsion pedagogik texnologiyalar va metodlar ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari maxsus pedagogika, defektologiya va umumta’lim muassasalarida faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.