DARSDA MULOQATNI FAOLLASHTIRUVCHI INTERFAOL STRATEGIYALAR TIZIMI - Avezov Olmos Ravshanovich; Alimova Nurxon Eshqobil qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Zamonaviy ta’lim jarayonida talabalar bilan samarali muloqotni tashkil etish muhim ahamiyat kasb etadi. Darsda muloqatni faollashtiruvchi interfaol strategiyalar talabalarning darsga qiziqishini oshiradi, ularning fikrlash va ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantiradi hamda o‘quv jarayonini yanada samarali qiladi. Ushbu maqolada interfaol dars metodlari, o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi faol muloqotni rag‘batlantirish usullari, interfaol strategiyalarning amaliyotda qo‘llanilishi va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, darsda interfaol strategiyalarni muvaffaqiyatli qo‘llash uchun zarur bo‘lgan pedagogik yondashuvlar va texnologik vositalar ham ko‘rib chiqiladi.