NUTQ NUQSONI BO’LGAN BOLALAR BILAN ISHLASHDA SHART- SHAROITLARNING O’RNI VA ULARNING KOMMUNIKATIV RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Turaboyeva Dildora Abdusalomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola nutq nuqsoni bo‘lgan bolalar bilan ishlashda shart-sharoitlarning ahamiyati va ularning kommunikativ rivojlanishiga ta’sirini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bolaning atrof-muhiti, o‘quv xonasi sharoiti, didaktik va pedagogik vositalar, shuningdek, ijtimoiy muhit bolalarning nutq va muloqot qobiliyatlarini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Maqolada shuningdek, pedagoglar va logopedlar uchun amaliy tavsiyalar berilgan, bu esa bolalarning nutqini rivojlantirish jarayonini samarali tashkil etishga yordam beradi. Tadqiqot jarayonida nutq nuqsoni turlariga qarab individual yondashuvning ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tilgan. Shu bilan birga, maqolada kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishda shart-sharoitlarni optimallashtirish bo‘yicha innovatsion metodlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar tahlil qilingan.