KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdullayeva Durdonaxon Sherzod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola kichik maktab yoshidagi bolalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning zamonaviy usullarini tahlil qiladi. Tanqidiy fikrlash – bu bolalarning mustaqil fikrlash, muammolarni aniqlash va ularga samarali yechim topish qobiliyatini shakllantirishdagi muhim ko‘nikma hisoblanadi. Maqolada pedagogik amaliyot, interaktiv va o‘yin asosidagi metodlar, STEAM loyihalari, muammoli vaziyatlar orqali fikrlashni rivojlantirishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va raqamli resurslarning tanqidiy fikrlashni oshirishdagi roli ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari kichik maktab yoshidagi bolalarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar berishga qaratilgan.