MILLIY MADANIY MEROS RIVOJLANISHIDA INNOVATSION YONDASHUV: QORAQALPOQ NAQSHLARINING ZAMONAVIY DIZAYN RIVOJIDAGI AHAMIYATI - Nagimova Baxitgul Otesin Qizi. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada milliy madaniy meros rivojlanishida innovatsion yondashuv masalalari qoraqalpoq naqshlarining zamonaviy dizayn rivojidagi ahamiyati misolida yoritiladi. Tadqiqotda qoraqalpoq naqshlarining kelib chiqishi, badiiy va ramziy xususiyatlari tahlil qilinib, ularni zamonaviy dizayn sohalarida qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy naqshlarni innovatsion yondashuv asosida rivojlantirish orqali ularni saqlash va zamonaviy badiiy talqinlarda namoyon etish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.