MINTAQA SANOATINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENTSIYALARI: MAVJUD MUAMMOLAR VA ULARNI HAL ETISH YO’LLARI - Abdinazarov Xusan Shaymanovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mintaqa sanoatini rivojlantirish jarayonlarining zamonaviy tendensiyalari, sanoat salohiyatidan foydalanish samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda hududiy sanoat rivojlanishida yuzaga kelayotgan tizimli muammolar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, mintaqa sanoatini barqaror rivojlantirishni ta’minlashga qaratilgan ustuvor yo‘nalishlar va ularni amalga oshirish mexanizmlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari mintaqaviy sanoat siyosatini takomillashtirish va hududiy iqtisodiy rivojlanish samaradorligini oshirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.