O‘ZBEKISTON ISLOM SIVILIZATSIYASI MEROSINING ZAMONAVIY DAVLAT SIYOSATIDAGI O‘RNI VA XALQARO MODELI - Xotamxonov Muhammadjon Murodjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida islom sivilizatsiyasi merosining zamonaviy davlat siyosatidagi o‘rni va xalqaro miqyosda taqdim etilayotgan modeli tahlil qilinadi. Tadqiqotda “Yangi O‘zbekiston” strategiyasi, “Uchinchi Renessans” konsepsiyasi doirasida milliy-ma’naviy merosni saqlash va targ‘ib qilish, Islom sivilizatsiyasi markazi loyihasi, sekulyar davlat modeli bilan mo‘tadil islom an’analarining uyg‘unligi masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, mintaqaviy va global kontekstda “o‘zbek modeli”ning bag‘rikenglik, ma’rifat va tinchlik g‘oyalarini ilgari surishdagi o‘rni qiyosiy tahlil asosida baholanadi.