ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA METAFORIK OBRAZLILIKNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATI TAHLILI - Omonova Oydinoy Nizom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Abdulla Oripovning inson hayotini, uning orzu-umidlarini yuksak badiiy saviyada ifodalagan, umuminsoniy mohiyatga ega bо‘lgan xalqona poetik tafakkur belgilari yaqqol kо‘rinib turgan asarlarini maxsus tadqiq etish bugungi adabiyotshunoslik ilmining dolzarb masalalaridan biridir. Shoir о‘z she‘rlarida badiiy mazmunga mos shakl tanlaydi. Badiiy ijoddagi xalqona ruh insoniyatning bir necha ming yillik hamrohi bо‘lgan xalq og‘zaki ijodi motivlari, xalq badiiy tafakkuridagi yetakchi tamoyillar bilan uyg‘unlikda idrok etiladi.