TEXNIKUM TALABALARIGA MAXSUS MAQSADLARGA YO‘NALTIRILGAN INGLIZ TILINI (ESP) O‘QITISHNING AHAMIYATI - Ikromho'jayeva Durdona Xolmirza qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnikum talabalari uchun ingliz tilini o‘qitishda ESP (English for Specific Purposes) yondashuvining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy terminologiyasini shakllantirish, dars jarayonida innovatsion metodlardan foydalanish va talabalarning kommunikativ kompetensiyasini oshirish masalalari ilmiy asoslab berilgan. Natijada texnik yo‘nalishdagi ta’lim muassasalari uchun ingliz tili darslarini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.