BYUDJET TASHKILOTLARIDA ICHKI AUDIT O‘TKAZISH TARTIBI - Bobotoyev Imomali Ortiqaliyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Byudjet tashkilotlarida ichki audit o‘tkazish davlat moliyaviy nazoratining muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ichki audit tizimi byudjet tashkilotining moliya-xo‘jalik faoliyatini, resurslardan samarali, maqsadli va qonun doirasida foydalanilishini hamda tashkilotning ichki boshqaruv va nazorat mexanizmlarining samaradorligini tekshirish va tahlil qilishning muhim vositasidir. Mazkur faoliyatning asosiy maqsadi — tashkilot faoliyatini yaxshilash, moliyaviy intizomni mustahkamlash, xatarlarni aniqlash hamda ularni boshqarishda yordam ko‘rsatishdir. Ichki audit jarayonining zamonaviy talablarga mos ravishda tashkil etilishi har bir byudjet tashkilotininig yillik moliyaviy hisobotlari to‘g‘ri va haqqoniy ekanligiga ishonch hosil qilish, shuningdek, turli salbiy holatlarning oldini olishga qaratilgan.