TABIATNI ASRASHDA HAR BIR INSONNING OʻRNI - Xalilova Durdona Erkin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Mazkur maqolada tabiat inson hayotining ajralmas qismi ekanligi, tabiatni asrash uchun har bir inson masʼulligi hamda atrof muhitni muhofaza qilishda aholining faol ishtiroki yoritilgan.Maqolada tabiatga eʼtiborli boʻlish, yashil muhitni saqlash,suv va havoning tozaligini asrab qolish nafaqat davlat yoki tashkilotning vazifasi ,balki har bir fuqaroning burchi ekanligini taʼkidlanadi.Inson va tabiat oʻrtasidagi uygʻunlikni saqlash orqali kelajak avlodlarga musaffo osmon va goʻzal yurtni meros qilib qoldirish gʻoyasi ilgari suriladi.Unda insonning kundalik hayotida oddiy, ammo muhim ekologik odatlari: chiqindilarni toʻgʻri tashlash , daraxt ekish, suvni tejash kabi amallar orqali tabiatga boʻlgan hurmatini namoyon etishi haqida soʻz yuritiladi.