MAKTAB OʻQUVCHILARNI HAYOTGA TAYYORLASHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Radjabova Sevaraxon Tursunbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarni faqat akademik bilimlar bilan cheklanib qolmay, balki ularni mustaqil hayotga psixologik jihatdan tayyorlash masalalari yoritilgan. Maqolada shaxsning ijtimoiy moslashuvi, emotsional intellektning shakllanishi, kasbiy o‘z-o‘zini belgilash va hayotiy qiyinchiliklarga nisbatan psixologik immunitetni rivojlantirishning asosiy omillari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘smirlik davridagi psixologik inqirozlarni bartaraf etish va o‘quvchilarda "soft skills" (yumshoq ko‘nikmalar)ni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.