ABDULLA AVLONİY ASARLARİ ASOSİDA TARBİYA DARSLARİNİ LOYİHALASH TEXNOLOGİYASİ - Egamqulova Dilsevar Ebodulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Anatatsiya: Ushbu maqolaning maqsadi Abdulla Avloniy asarlari asosida tarbiya darslarini samarali loyihalash texnologiyasini aniqlash va ishlab chiqishdan iborat. Maqolada Avloniy asarlarining pedagogik salohiyati tahlil qilinib, ularning tarbiya jarayoniga tatbiq etilish usullari o’rganiladi. Ushbu bobda tadqiqotning asosiy maqsadlari belgilab beriladi va kelgusida fan metodologiyasi doirasida Avloniy asarlari asosida dars rejalarini yaratish yo’llari ko’rib chiqiladi. Bu esa, tarbiya jarayonini yanada samarali qilish, o’quvchilarda axloqiy va ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishga xizmat qiladi.