INKLYUZIV TAʼLIM: QALB TOʻSIQLARNI BILMAYDI. - Mirzaabdullayeva Mashxura Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimning mazmun-mohiyati, uning jamiyat va taʼlim tizimidagi ahamiyati hamda alohida taʼlim ehtiyojlariga ega bolalarning ijtimoiylashuvi jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Inklyuziv yondashuv orqali barcha o‘quvchilar uchun teng imkoniyatlar yaratish, ularning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash va jamiyatga moslashuvini taʼminlash masalalari tahlil qilinadi.