AGRESSIV XULQ-ATVORGA EGA O‘QUVCHILAR BILAN PSIXOKORREKSION ISHLARNI TASHKIL ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Ilxomova Dilfuza Raxmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilar o‘rtasida kuzatiladigan agressiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, turlari va ularning psixofiziologik xususiyatlari yoritilgan. Maqolaning asosiy qismi agressiv o‘quvchilar bilan olib boriladigan psixokorreksion ishlarning samarali metodlari, jumladan, art- terapiya, kognitiv-xulqiy terapiya va trening mashg‘ulotlarining tahliliga bag‘ishlangan. Shuningdek, maktab psixologi, o‘qituvchilar va ota-onalar hamkorligining agressiyani kamaytirishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan.