ПОРНОГРАФИЯ ТУШУНЧАСИ, ТАРИХИЙ ШАКЛЛАНИШИ ВА УНГА ҚАРШИ ЖАВОБГАРЛИК - Хасанова Юлдуз; Эргашов Шерали Турсуналиевич (TADQIQOTLAR, 2026)
Aннотация: мақолада порнография тушунчасининг шаклланиши, тарихий ривожланиши босқичлари хамда унга нисбатан турли давлатларда қўлланилган хуқуқий ёндашувлар тахлил қилинган. Тадқиқотда порнографиянинг ижтимоий-маданий мазмуни, уни бахолаш мезонларининг даврий ўзгариши, шунингдек, ахлоқ,тарбия ва хуқуқий онгни ривожлантириш билан боғлиқ норматив-хуқуқийхужжатлар билан тартибга солиш механизмлари ёритилган. Бундан ташқари мамлакатимиз хамда илғор хорижий давлатлар қонунчилигида порнографик материаллар билан боғлиқ жавобгарликнинг шакллари ва замонавий рақамли технологиялар шароитида юзага келаётган муаммолар ёритилган. Изланишлар натижалари ушбу сохадаги хуқуқий нормаларни такомиллаштириш зарурати ва жамиятни ҳимоя қилишга қаратилган ёндашувларнинг ўрни тўғрисида хулосалар чиқаришга имкон беради.