YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASIDA INSON QADRI VA MIGRANTLAR HUQUQIY MADANIYATINING FALSAFIY ASOSLARI - No‘monov Qodirjon Boxodirjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya :Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida inson qadri tushunchasining falsafiy asoslari hamda migratsiya jarayonlari sharoitida migrantlar huquqiy madaniyatini shakllantirish masalalari tahlil etilgan. Tadqiqotda migratsiya jarayonlarining ijtimoiy-falsafiy mohiyati, migrantlar huquqiy madaniyatining mazmuni va ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, migrantlar huquqiy madaniyatini yuksaltirishda davlat va jamiyatning o‘zaro hamkorligi, huquqiy ong va ma’naviy qadriyatlarning roli asoslab berilgan. Maqola insonparvarlik, adolat va qonun ustuvorligi tamoyillariga asoslangan taraqqiyot modelida migrantlar huquqiy madaniyatini rivojlantirishning dolzarbligini yoritishga qaratilgan.