BOLALARDA YURAK NUQSONLARI - Jalilov Asliddin Xolmatovich; Zarina G‘aybullayeva; Raxmatova Marxabo (TADQIQOTLAR, 2026)
BKP Annotatsiya: Bolalarda yurak nuqsonlari bugungi kunda ko‘plab pediatriya va kardiologiya sohasining eng dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi. Yurak nuqsonlari—bu yurak tuzilishining yoki yurak qon tomir tizimining tug‘ma yoki orttirilgan anomaliyalaridir. Yurak nuqsonlari orqasida yurakning normal faoliyati buziladi, qon aylanishi yetarli bo‘lmaydi va organizmda bir qator fiziologik, biokimyoviy hamda morfologik o‘zgarishlar yuzaga keladi. Ushbu nuqsonlar erta aniqlanmasa yoki davolanmasa, bolalarning jismoniy va psixologik rivojlanishida jiddiy muammolarga olib kelishi mumkin.