OʻQUVCHILARDA TEMPERAMENT XUSUSIYATLARINI SHAKLLANISHI HAMDA PSIXOLOGIK ASOSLARI - Turdiyeva Munisa Doniyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda temperament xususiyatlarining shakllanish jarayoni, uning psixologik asoslari hamda ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Temperamentning biologik va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi, o‘quvchi shaxsining rivojlanishida tutgan o‘rni hamda pedagog va psixologlar uchun amaliy jihatlari tahlil etiladi. Shuningdek, temperament turining o‘quv faoliyati, muloqot, hissiy barqarorlik va ijtimoiy moslashuvga ta’siri ilmiy-psixologik nuqtai nazardan asoslab beriladi.