BO‘LAJAK INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINI ASLIY BADIY MATNLARNI O‘QITISH JARAYONINI TAKOMILLASHTIRISH MODELI - Mirzayeva Zilola Maxammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarini asliy badiiy matnlarni o‘qitish jarayonini takomillashtirish modeli ishlab chiqiladi va ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqotda modelning tarkibiy qismlari, bosqichlari hamda metodik mexanizmlari aniqlanib, ularning o‘qish kompetensiyasini rivojlantirishdagi samaradorligi tajriba-sinov ishlari orqali tahlil qilinadi. Natijalar ishlab chiqilgan model bo‘lajak o‘qituvchilarning til kompetensiyasi, tanqidiy fikrlashi va kasbiy tayyorgarligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.