O‘ZBEKISTON VA BMT O‘RTASIDAGI O‘ZARO MUNOSABATLAR - Artikova Shohida Ilyasovna; G‘ayratov Mirabbos Nodirbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi va Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik munosabatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekistonning BMTga a’zo bo‘lish jarayoni, tashkilot doirasida ilgari surilgan tashabbuslar hamda siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va gumanitar sohalardagi hamkorlik yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, Barqaror rivojlanish maqsadlarini amalga oshirish, tinchlik va xavfsizlikni ta’minlash, inson huquqlarini himoya qilish hamda mintaqaviy barqarorlikni mustahkamlash borasidagi qo‘shma loyihalar va ularning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada O‘zbekiston va BMT hamkorligining istiqbollari ham muhokama etiladi.