QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH OMILLARI VA RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI - Ibragimov Salohiddin Ochilovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tarmoqning hozirgi rivojlanish holati statistik ma’lumotlar asosida baholangan, ishlab chiqarish jarayonlarida mavjud muammolar aniqlangan. Resurslardan samarali foydalanish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, avtomatlashtirish va raqamlashtirish asosida samaradorlikni oshirish mexanizmlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijasida qurilish materiallari sanoatining raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar taklif etilgan.