HARFLAR TASNIFI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Xojimurodova Mohidil (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada harflar tasnifi masalasi lingvistik, fonetik va grafemik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Harflarning tovush tizimidagi o‘rni, unli va undosh harflar tasnifi, artikulyatsion hamda akustik xususiyatlari asosida guruhlanishi ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek tilidagi harflar tizimi va ularning funksional xususiyatlari misollar asosida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida tavsifiy, qiyosiy va tahliliy metodlardan foydalanildi. Natijalar harflar tasnifining ta’lim jarayonida samarali qo‘llanilishi, savod o‘rgatish va fonetik ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi. Xul