SARTAROSHLIK MASHG‘ULOTLARIDA SANITARIYA-GIGIYENA QOIDALARIGA RIOYA ETISHNING AHAMIYATI - Abduhakimova Umida Tuyg‘un qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada sartaroshlik mashg‘ulotlarida sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya etishning pedagogik, kasbiy va sog‘lomlashtiruvchi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida sartaroshlik amaliy mashg‘ulotlarini tashkil etishda shaxsiy gigiyena, ish joyi tozaligi, asbob-uskunalarni dezinfeksiya va sterilizatsiya qilish, mehnat xavfsizligi talablariga rioya etish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Shuningdek, sanitariya-gigiyena qoidalarini o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlardan foydalanishning samaradorligi asoslab berildi. Maqola sartaroshlik yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, xizmat sifati va ta’lim samaradorligini oshirishga qaratilgan.