KAPITAL JALB ETISHNING USULLARI VA MANBALARI - Xudoyberdiyeva Mashxura (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Kapital jalb etishning usullari va manbalari har bir korxona, firma hamda korporativ tashkilot uchun iqtisodiy faoliyatni boshlash, ishlab chiqarish jarayonlarini kengaytirish va barqaror rivojlanib borishda muhim ahamiyat kasb etadi. Zamonaviy biznes muhitida kapital yetishmovchiligi yoki moliyaviy resurslarning chegaralanganligi sharoitida korxonaning uzoq muddatli va qisqa muddatli strategik maqsadlariga erishish uchun jalb etilayotgan kapitalning turi, miqdori va manbasi to‘g‘ri tanlanishi hayotiy ahamiyat kasb etadi. Kapital jalb etish orqali kompaniyalar nafaqat ishlab chiqarish quvvatlarini kengaytiradilar, balki zamonaviy texnologiyalarni joriy etish, yangi loyihalarni boshlash, eng so‘nggi innovatsion tendensiyalarga mos harakat qilish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Shu sababli, biznes subyektlarida kapital jalb etish usullari va manbalari haqida chuqur bilimga ega bo‘lish, iqtisodiy rivojlanishning fundamental asoslarini to‘g‘ri tushunib, amaliyotda samarali qo‘llash juda muhimdir.