KORPORATIV MOLIYANING AMALIYOTDAGI OʻRNI - Ergashova Muhayyo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korporativ moliyaning amaliyotdagi o‘rni zamonaviy iqtisodiyot sharoitida har bir korxona, kompaniya va tashkilot uchun alohida muhim ahamiyat kasb etadi. Korporativ moliya atamasi zamonaviy aksiyadorlik jamiyati, yirik konsernlar, xususiy va davlat korxonalari hamda boshqa iqtisodiy subyektlarning moliyaviy faoliyatini, kapitalning shakllanishi va taqsimlanishi, korporativ boshqaruvdagi moliyaviy qarorlar, investitsion va divident siyosati, risklarni boshqarish va korxonani samarali boshqarish mexanizmlarini ifodalaydi. Bozor iqtisodiyoti rivojlanib borayotgan sharoitda har bir korxona va kompaniya uchun raqobatbardoshlik, barqaror o‘sish va zamonaviy iqtisodiy yondashuvlarni joriy etishda korporativ moliya asoslari hamda undan samarali foydalanish tajribasi yetakchi o‘rinni egallaydi.