UGLEVODLAR, YOG‘LAR VA AMINOKISLOTALAR ALMASHINUVI O‘ZARO BOG‘LIQLIGI - Ibrohimov Omonullaxon; Xoliyorov Ilyos; Yuldasheva Feruza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Organizmda modda almashinuvi murakkab va uzviy bog‘langan biokimyoviy jarayonlardan iborat. Uglevodlar, yog‘lar va aminokislotalar nafaqat energiya manbai, balki hujayralar tuzilishi va funktsional faoliyati uchun zarur substratlardir. Ushbu maqolada uch asosiy oziq moddaning almashinuvi va ularning o‘zaro integratsiyasi batafsil tahlil qilinadi.