XX–XXI ASRLARDA XOR MADANIYATIDAGI INNOVATSION JARAYONLAR - Zumradxon Aliyeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada XX–XXI asrlarda xor san’atida kechayotgan innovatsion jarayonlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda xor san’atining tarixiy rivojlanish bosqichlari, an’anaviy va zamonaviy yo‘nalishlarning o‘zaro munosabati, shuningdek, innovatsiya tushunchasining mazmuni ochib beriladi. Xor ijrochiligi va bastakorlik amaliyotida yuzaga kelgan yangilanishlar vokal-ijro vositalarining kengayishi, tembr-faktura imkoniyatlarining boyishi hamda sahnaviy va dramatik unsurlarning integratsiyasi orqali yoritiladi. Maqolada innovatsiyalarni tasniflash, ularning xor madaniyatiga ta’siri va zamonaviy xor san’atining badiiy xususiyatlari umumlashtirilgan holda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari xor san’atining zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini anglashga xizmat qiladi.