QURILISH VA UY-JOY KOMMUNAL XO‘JALIGI VAZIRLIGIDA DAVLAT BUDJETI MABLAG‘LARINING SAMARALI BOSHQARILISHI: ICHKI AUDIT VA NAZORATNING O‘RNI - Odiljon Hayitov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada ichki audit va moliyaviy nazoratning ahamiyati, shuningdek, bu tartib-taomillarning Qurilish va uy-joy kommunal xo‘jaligi vazirligidagi o‘rni va roli tahlil qilinadi. Har ikkala mexanizmning tashkilotlar ichida samarali ishlashni ta’minlashdagi roli, jumladan, moliyaviy resurslarni to‘g‘ri sarflash, hisobotlar ishlab chiqish va moliyaviy tranzaksiyalarning aniqligi va shaffofligini ta’minlash kabi jihatlar xususida bayon qilinadi.