MAKTAB OʻQUVCHILARIDA OʻGʻIRLIKNI SHAKLLANISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Xamidova Mohira Ulug’bek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida o‘g‘irlik xulq-atvorining shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy psixologik omillar tahlil qilingan. O‘quvchilarning oilaviy muhiti, emotsional holati, ijtimoiy ta’sirlar, tengdoshlar bosimi hamda o‘z- o‘zini baholash darajasi o‘g‘irlik xulqining paydo bo‘lishida muhim omil ekani yoritilgan. Shuningdek, ushbu muammoning oldini olish, profilaktika va korreksion ishlarni tashkil etishning samarali psixologik usullari ham bayon etilgan. Maqola maktab psixologlari, pedagoglar hamda ota-onalar uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.