SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI IQTISODIY TIZIMLARNING MAKROIQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI VA ULARNI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI - Mannapova Maftuna G‘olib qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada sun’iy intellekt asosidagi iqtisodiy tizimlarning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri va ularni tartibga solish mexanizmlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirish, resurslarni samarali taqsimlash va bozor barqarorligini oshirish imkonini beradi. Shu bilan birga, u iqtisodiy tizimda yangi xavf va muammolarni yuzaga keltiradi. Tadqiqotda tartibga solish mexanizmlari, siyosiy va institutsional choralar orqali sun’iy intellektning iqtisodiyotga ta’sirini boshqarish usullari ko‘rib chiqilgan.