XOR SAN’ATINING NAZARIY ASOSLARI VA TARIXIY RIVOJLANISHI.MUSIQA MAKTABLARI UCHUN AMALIY AHAMIYATI - Shohrux Yigitaliyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xor san’atining nazariy asoslari va tarixiy rivojlanish bosqichlari qadimgi sivilizatsiyalardan boshlab antik davr, o‘rta asrlar, barokko va romantizm davrigacha ilmiy jihatdan yoritilgan. Xor san’atining diniy, ijtimoiy, estetik va tarbiyaviy funksiyalari tahlil qilinib, har bir davrning o‘ziga xos musiqiy-uslubiy xususiyatlari ochib berilgan. Shuningdek, tarixiy tajribaning zamonaviy musiqa maktablari xor pedagogikasidagi amaliy ahamiyati asoslab berilgan. Maqola xor rahbarlari va musiqa maktablari o‘qituvchilari uchun metodik manba sifatida xizmat qiladi.